Overgang naar vers

moedr-kittensZeker bij katten verloopt dit niet altijd even soepel. Hoewel sommige katten probleemloos overstappen, prefereren veel katten, of het nou goed of slecht voor ze is, wat ze als kitten hebben leren eten. De overgang naar vers voer zal dus vaak erg geleidelijk moeten gaan. Dit vereist veel geduld van de eigenaar, soms wel een paar maanden.

 

Honden daarentegen, zijn wat dit betreft over het algemeen een stuk makkelijker. Ondanks dat zal men ook voor de hond op ongeveer 2 weken moeten rekenen om maag en darmen rustig te laten wennen aan het verse voer.

Voor de vertering van rauw vlees en rauwe botten is meer en zuurder maagzuur nodig dan voor brok- en blikvoer. Ook de darmflora moet zich aanpassen.

 

In veel gevallen zal na een poosje sprake zijn van meer haaruitval. Dit is een natuurlijk proces. Het lichaam is bezig met een grote schoonmaak. Na verloop van tijd zal het dier een gezondere vacht terugkrijgen en juist minder verharen.

De dikkerdjes zullen in veel gevallen langzaam gewicht gaan verliezen en energieker worden.

Meestal verdwijnt bij honden de voor hen zo typische hondenlucht.

 

Dieren die eerst (bijna) alleen brok aten zullen veel minder gaan drinken. Het verse voer bestaat immers al voor een groot gedeelte uit vocht.