Annette

Annette de Vogel werkt met therapieën als Acupunctuur, Chinese -en Westerse kruiden, Osteopathie, Cranio Sacraal, Voedingsadviezen, Orthomoleculair, Homeopathie, verschillende Bloesem therapieën en Natuurgeneeskunde.

Annette gaat bij haar behandeling uit van het individuele dier en zijn/haar persoonlijke zwaktes. In haar inmiddels jarenlange praktijk ervaring heeft ze, indien van toepassing,  ook de combinatie gemaakt van zowel reguliere als niet reguliere medicatie. Mede door haar training farmacologie kan zij de effecten en werkzaamheid van de diverse door artsen/specialisten voorgeschreven medicijnen en kruiden goed inschatten.

Zo is ze een aantal jaren verbonden geweest aan de dierenpraktijk Den Hoek in De Bilt, zowel als trainee en later als meewerkend ZZPer.

Haar achtergrond en opleidingen:

TCM Acupunctuur en Voeding/Orthomoleculair/Westerse geneeskunde bij de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum (5 jarige opleiding)

Met de bijvakken:  Natuurgeneeskunde/Homeopathie/Fytotherapie/Iriscopie

De volgende korte studies werden gevolgd: Osteopathie voor honden en paarden, Chinese kruiden, Westerse kruiden, Medische Basis Kennis, Farmacologie en Lecher antenne

Met de lecher antenne meet ze oa weefsels en organen door. Samen met de Traditionele Chinese Geneeskunde vormt dit een belangrijke manier om tot een compleet behandelingsplan te komen.

Naast de korte studies heeft ze, door de jaren heen, vele bijscholingen op verschillende vakgebieden gevolgd. Inmiddels heeft Annette ruime ervaring met het behandelen van paarden, honden, katten en mensen in haar eigen praktijk in Zeewolde.

Haar betrokkenheid en passie voor dieren zijn ook zichtbaar in haar privéleven. Sinds 2012 is zij 1 van de drijvende krachten achter diverse sterilisatieprojecten in Roemenië. Daarnaast is ze betrokken bij de adoptie en plaatsing van buitenlandse hondjes, daarbij wordt ze ingeschakeld bij zowel fysieke klachten als gedragsproblemen. Zelf heeft de Vogel 6 buitenlandse honden als huisgenootjes rondlopen.

Waarom heeft ze deze overstap gemaakt naar deze praktijk?
Na ruim 20 jaar werkzaam in haar eigen praktijk, voelde ze de behoefte om letterlijk meer de samenwerking op te gaan zoeken met vakgenoten. Het Centrum voor Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam is voor haar een zeer inspirerende plek gebleken.

“Naast dat samenwerking met vakgenoten veel inspiratie geeft, maak je gebruik van elkaars kennis en kunde, waardoor je nog breder en dieper de symptomen kan bestuderen en behandelen. Wat uiteindelijk alleen maar in het belang is van het dier en de mens” aldus Annette.

Voor afspraken in Zeewolde op dinsdag en woensdag en Amsterdam  op maandag en donderdag kunt u ook bellen op 06-22428083 of specifiek voor Amsterdam 020-6656655

De kosten van een consult zijn € 79,–, exclusief de kruiden en andere middelen. Het Centrum biedt u ook de mogelijkheid voor een gecombineerd consult met Annette en een andere therapeut en/of dierenarts. Vraag naar de speciale tarieven.