Filosofie

De ziekte kan pas begrepen worden, als haar relatie tot het geheel bekend is.
Ted. J. Kaptchuk

 
In mijn jarenlange werk als regulier dierenarts heb ik uiteindelijk gekozen voor een individuelere behandeling van mijn patiënten. Binnen de nogal mechanische reguliere diergeneeskunde is hiervoor weinig plaats.

 

Uiteindelijk heb ik na vele omwegen en natuurlijk ook scholing gekozen voor het opzetten van een eigen praktijk. Niet om mijn reguliere vak daarmee gelijk in de prullenbak te gooien, maar uit pure noodzaak voor de dieren. Het een bijt het ander niet en een zuivere holistische benadering is altijd de beste. Het is een benadering waarbij gekeken wordt naar de fysieke, maar ook de emotionele en spirituele kanten van het dier als levend wezen. Ook de omgeving, denk hierbij aan voeding, een andere kat of hond en nog veel meer, spelen hierbij een rol.

 
Op deze manier is beter maatwerk te geven en doe je het dier als individu minder geweld aan. Met een beetje respect krijg je meer dankbaarheid terug dan je zou verwachten. Iets wat ik helaas gaandeweg heb moeten leren van de dieren zelf.

 

In mijn praktijk probeer ik dier en mens in zijn waarde te laten en hun eigen natuurlijke genezing te bevorderen. Dieren kunnen heel goed zonder mensen en in een groot aantal gevallen is een beetje sturen al voldoende om ze weer op de rails te zetten